Lisas hemliga recept på Steninge vandrarhems fröknäcke – nu mindre hemligt

DSC_1398DSC_1161

Under påskhelgen serverades en och annan godsak på Steninge vandrarhem. Receptet på det mycket populära fröknäcket som bakas av Lisa P är det flera som vill ha, så här kommer det:
Portioner: 4 stora bröd
• 1/2 pkt jäst (à 50 g)
• 2 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
• 2 tsk sirap
• 1 tsk salt
• 4 dl grahamsmjöl
• 3- 3 1/2 dl vetemjöl
• vatten till pensling
• 1 dl rostade solrosfrön
• 1/2 dl sesamfrön
• flingsalt
Så här gör du:
1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
2. Tillsätt sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
3. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 175°C.
5. Dela degen i 4 bitar (för 4 stora bröd). Mjöla arbetsbänken med vetemjölet. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakplåtspappersklädd plåt.
6. Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrön, sesamfrön och flingsalt. Kavla in fröna.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med resterande bitar. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lisas hemliga recept på Steninge vandrarhems fröknäcke – nu mindre hemligt

  1. bamse61 skriver:

    Oj vad läckert det verkar. Detta skall jag prova någon dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s