Destinationsutvecklingsexpert från Näringsdepartementet på Steninge vandrarhem

DSC_1361DSC_1257
Ett spännande möte om cykelturism i allmänhet och Kattegattleden i synnerhet hölls på Steninge vandrarhem idag. Bl a deltog statssekreterare Marita Ljung från Näringsdepartementet och kommunalråd Henrik Oretorp, Halmstad, Ola Johansson c-politiker från Kungsbacka och Tommy Löfquist från Region Halland.

Kattegattleden är en planerad och delvis utbyggd cykelled mellan Helsingborg och Göteborg. I Skåne och Halland är ca 60-70 % av leden utbyggd på ett sätt som erbjuder tillräcklig säkerhet och en god upplevelse. I Göteborg är infrastrukturen klar.

Kattegattledens totala sträckning är 40 mil. Hela sträckningen från Helsingborg, hela vägen genom Halland, och upp till Göteborg erbjuder fantastisk natur och en mängd upplevelser som väntar på att bli tillgängliga för cykelturister.

Ambitionen är att skapa en cykelled längs kusten som kännetecknas av kärnvärdena havsnära, fylld av upplevelser och i stort sett bilfri.

Det finns spännande lärdomar att dra från cykelleder i Europa. Donau Radweg (Donaus cykelväg) är
Europas mest besökta cykelled för turister. Den är totalt 43 mil lång och går genom Tyskland via Wien och vidare till Budapest i Ungern. Leden är till 90 procent bilfri. År 2006 cyklade 65 000 personer hela sträckan och 230 000 cyklister gjorde kortare turer eller dagsutflykter. Cykelturisterna genererade över 300 000 gästnätter och omsatte över 225 miljoner kr.

Slutsats av ovanstående – mer cykelleder åt folket – och fler cyklande superhjältar både i Halmstad och på annat håll! / Catarina

Annonser
Det här inlägget postades i Akiviteter, Bo, cykla, Steninge vandrarhem, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s