Havet är fortfarande härligt och snart ska vi tävla i gröt-VM i Skottland

vy mot Storaskär2014-09-20 konsten att koka gröt

Tänk att det fortfarande är över 18 grader varmt i havet och på piren mot Storaskär värmer solen så underbart skönt!

Så här års borde vi på Steninge vandrarhem kanske skriva något om att vi vill tacka alla våra gäster för en helt underbar säsong. Och tacka vill vi! Men vi väntar lite med det eftersom det inte känns som om säsongen är slut än. Den här helgen är det fullbokat igen hos oss. Det ska ätas kräftor och grillas i trädgården ikväll – fortfarande sommarkänsla alltså!

Och Steninge vandrarhems snart världsberömda havregrynsgröt ska tävla i gröt-VM om några veckor. Det är den kärleksfulla grötkocken Per som fått en startplats i detta speciella sammanhang. Träning pågår för fullt, så är du sugen på att provsmaka får du ta en sväng förbi. Kanske är det en världsmästar-gröt som står och puttrar på spisen i köket i Steninge vandrarhem.

Själva gröt-VM handlar alltså om att koka den godaste havregrynsgröten. Ingredienserna får endast vara särskilda havregryn (sk pinhead oats) vatten och salt. I en annan klass kan man få ha tillbehör till gröten, den ska vi också tävla i och då kommer våra hemplockade rårörda lingon väl till pass. I kommande bloggposter berättar vi mer om upplägget och resan till gröt-VM. Just nu kan vi dock avslöja att vi har en otroligt kunnig coach som leder träningen inför gröt-VM i form av Viola Adamsson, som gett ut två grötböcker och faktiskt även disputerat på gröt (sunda frukostvanor i form av just havregrynsgröt ingår som en del i hennes avhandling). Så som ni förstår jobbar Steninge vandrarhem, kuststationen vid Kattegatt glatt vidare på att leverera goda & sköna upplevelser med utgångspunkt i våra ledord KUNSKAP & KÄNSLA! (Catarina)

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s