Nytt år med kuligheter, kunskap & känsla på Steninge vandrarhem

Bad 30 okt 2014

Planerna inför säsongen 2015 på Steninge vandrarhem är redan ”kokande heta”.
2014-09-20 konsten att koka gröt

Det kommer att bli utveckling av vandrarhemmets lilla specialare, nämligen gröten – där vi både kommer att servera fler sorter – kanske hinner vi till och med få fart på planerna om vår kommande grötbar – men vi ska också fortsätta att tävla med vår omtyckta gröt i olika sammanhang.

Rolig, skön & kravlös fysisk aktivitet är något av det bästa vi vet. Att ha Steninge vandrarhem som utgångspunkt för underbara vandringar både utmed Kattegattkusten och på andra sagolikt sköna ställen är perfekt för dig som vill ha en aktiv och avslappnande upplevelse. Kombinationen vandring & yoga ska vi utveckla ännu mer, första möjligheten att testa det nya konceptet blir redan till påsk 2015. Vi har många bokningar till vårt påsk-arrangemang redan. Hör av dig via kontaktformuläret på hemsidan om du vill veta mer. Det kommer också mer info här på bloggen så småningom.
Yoga Malin juli på stranden 4

Vi jobbar just nu på att utveckla en rolig vandring för både barn och vuxna som vi kallar för Steninge sagostig och som är inspirerad av Alf Hambes diktning. Utmed stigen (som kan upplevas i långversion, ca 1,2 kilometer, kortversion, ca 800 meter eller hjulanpassad ca 600 m, dvs för barnvagn, rullstol eller annat färdmedel på hjul) kommer du att möta sagolika figurer som t ex portvaktstrollet, Gröne greven och kanske Havtuggaren. På Molomberget sitter det aldrig fel med ett himlasprång för den som är på det humöret. Är du mer gymnastiskt utvecklad kan du till och med kullerbyttera…

Himlasprånget vid Molomtornet

Andra sköna nyheter för dig som gillar att röra på dig är att vi utvecklar kul och individuellt anpassad stationsträning. I vår vackra trädgård kommer vi att ha flera stationer, bl a får du möjlighet att surfträna på land, på vår nya surffitness-brädor…så nya att det ännu inte ens finns bild på dem. Brädleveransen från USA kom för några dagar sedan och vi återkommer inom kort med bilder och träningstips. Såvitt vi vet är vi först i Sverige med att erbjuda ”surf-fitness-träning”. Hur kul som helst tycker vi!

SUP-brädor (Stand Up Paddle boards) som används på ”riktigt vatten” finns ju också att hyra hos oss sedan tidigare. I samverkan med Per på Go Nature i Halmstad kan vi 2015 också erbjuda uthyrning av kajaker som kommer att finnas på plats hos oss.
S. lisa 2 kajaker Calle steninge juli

Gillar du att cykla! Då blir 2015 extra kul! Den första nationella cykelleden – Kattegattleden – kommer att invigas under försommaren 2015. Leden går mellan Helsingborg och Göteborg och har en sträckning på cirka 35 mil. Den går i fantastisk kustnära miljö och passerar alldeles utanför vandrarhemsknuten hos oss. Så ska du cykla på semestern 2015 så är ett hett tips att prova Kattegattleden.

Ha nu en härlig nyårsafton & en skön start på 2015 – så ses vi snart på Steninge vandrarhem, kuststationen vid Kattegatt.

Hälsningar Catarina & Per

Annonser
Det här inlägget postades i Akiviteter, Bo, cykla, Steninge vandrarhem, Vandra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s