Kuststationen vid Kattegatt är en del av STFs nyheter

Vi har blivit STF-anläggning!

Steninge vandrarhem är nu en del av STFs fantastiska nätverk som består av vandrarhem, fjällstationer och nu även en kuststation! Så här skriver STF i sitt pressmeddelande om oss och ytterligare 16 nya anläggningar.

Nybliven anläggning hos STF är det vackra Steninge vandrarhem, kuststationen vid Kattegatt. Mittemellan Falkenberg och Halmstad ligger boendet som erbjuder ett brett utbud av upplevelser och bekväma rum.
Steninge kuststation och vandrarhem
DSC_1200

I övrigt presenterar i år STF 17 nya anläggningar över hela landet. Variationen är stor bland nyheterna. Gästerna kan välja vandrarhem/hotell mitt i city, lyxtält i skogen, moderna stugor, mysigt skärgårdsliv, anrikt kurhotell, fina fjällgårdar, ett litet lotshus, en herrgård, kyrkstugor, en skola eller i en gammal guldgrävarby. Ordet vandrarhem myntades av Svenska Turistföreningen (STF) 1933 och är helt enkelt sammansatt av orden vandrare och hem. Vandrarhemmen skulle ligga på platser tillräckligt nära så att man kan vandra emellan, eller åtminstone cykla och det skulle kännas som hemma.
De 17 nya anläggningarna ansluter sig till STFs stora utbud av boenden. På ungefär 350 platser runt om i Sverige finns STF boenden, det är allt ifrån fyr och fjällstation till skepp och hotell. Tillsammans med 255 000 medlemar är STF en av Sveriges största ideella organisationer som vet att det inte bara är sängen som räknas utan även upplevelsen. Vad sägs till exempel om en elektronisk detox på Naturhotellet i Nyrup. Där bor man i stora tält mitt ute i bokskogen, tälten är inredda i hotellstandard men saknar elektricitet och rinnande vatten. På Lotshuset i Nordmalig erbjuds en fantastisk utsikt och upplevelsen ät med en bybo vann pris som bästa Upplevelsen 2014. För golfentusiasten ligger STF Örnsköldsvik/Veckfjärden granne med Norrlands högst rankade golfbana. Sola och bada kan man göra i kuststaden Ängelholm, på Svartsö i Stockholms Skärgård och vid Nossenbaden, precis vid Astrid Lidgrens Värld. För den kulturhistoriskt intresserade finns det en kurort med en lång historia i Nyhyttan, en guldgrävarby i Lannavaara och Kyrkstaden i Lövånger. I Umnäs kan man vandra på fjället och lära sig baka tunnbröd. Åkerlundska gården i Tärnaby, brukar kallas ett sagoslott i vildmarken, men ligger centralt för skidåkarna, mittemellan Ingemarbacken och Anjabacken. För den vildmarkssugne är ett besök på Almdalens fjällgård, 9 km från närmaste väg, mitt på fjället en bra rekommendation.
Står cityliv på agendan finns ett nytt vandrarhem i Gamla Stan/Stockholm, ett i Helsingborg och det kanske mest centrala är det som ligger på ovanvåningen av Norrköpings centralstation.
Det är variation som är i fokus när STF presenterar alla nykomlingar i deras utbud av boenden.

Annonser
Det här inlägget postades i Bo, Steninge vandrarhem. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s