Vandra och yoga till påsk

IMG_2292DSC_1200

Så här härligt såg det ut påsken 2014 när vi på Steninge vandrarhem njöt av vår första påskvandring utmed Kattegatt. Kommande påsk kör vi igen, med utökat vandringsprogram och fler yogapass. Gamla, nya, vana och ovana vandrare och yogare är välkomna att haka på.

Som vanligt bygger våra aktiviteter på att du som deltar ska kunna njuta av kravlösa och roliga aktiviteter i skön samvaro.
Efter förra årets uppskattade påsk-firande på Steninge vandrarhem har vi nu klurat på ett ännu bättre upplägg för en pang-påsk i Steninge. Såhär har vi tänkt….

Nyheter för 2015 är:
• Fler valmöjligheter när det gäller vandringsrutter. Kort eller långt? Nya vyer för dig som var med 2014!
• Mer yoga och även individuellt anpassad yoga – alla kan yoga och du kan också välja extra pass! Givetvis är det bästa yoga-instruktören Malin Svanholm som leder.
• Roliga gemensamma matlagningsaktiviteter.

Skärtorsdag 2/4: Ankomst till Steninge (tåg till Falkenberg, flyg till Halmstad eller bil). Valbart om du vill komma skärtorsdag eller långfredag förstås.
Från 17.30 Halländska tapas serveras bl a musselpaj, grönkålsrissotto & rökt makrill. OBS! Skärtorsdagen och halva långfredagen är extra-dagar som inte ingår i baspaketet (se info nedan).

Långfredag 3/4: 08.00-09.00 Möjlighet till extra yoga (dynamisk hathayoga med sittande, stående och liggande positioner) = extra yogapass – särskild anmälan till Malin.

09.00-10.00 Pers dubbla grötfrukost = en varm och en kall ”lyxgröt” med frukt-tillbehör . Te och kaffe.
Möjlighet till kortare vandring, förslagsvis Steninge sagostig med nedslag i Alf Hambes diktvärld.
Lunch i egen regi – ett förslag är utflykt till Ricardos för en italiensk delikatesstallrik.
Ca 16.00 på långfredagen – nu startar baspåsk-paketet!
17.00-18.00 Införvandrings-yoga (hitta in i kroppen och hitta andningen). Ingår i påsk-paketet.

20.00 Långfredagssupé med nässelsoppa, Kvibille-ost bricka och Lisa P:s goda fröknäcke – (matlag 1 ansvarar – alla ingredienser finns på plats och ingår i påsk-paketet.)

Påskafton 4/4: 08.00-09.00 Påskig frukostbuffé. Förmiddagsfika och lunchpaket m. ägg & silltema och lite annat påskgodis packas av var och en i samband med frukosten.

09.30 Avfärd för vandringar (var det blir beror på väder och vind och önskemål från var och en). Lista på valbara vandringar läggs ut på långfredagskväll för anmälan. Det blir minst två alternativa vandringar så att du som vandrat i omgivningarna kring Steninge tidigare ska ha möjlighet att uppleva nya stigar. Vandringarna görs med dagryggsäck med medhavd förmiddagsfika och lunch. Vandringarnas längd kan anpassas efter individuella önskemål.

16.30-17.30 Eftervandringsyoga (varva ner och sträcka ut) ingår i påskpaketet.

17.30 Te & mysstund med påskgodis

19.30 Halländsk påskbuffé (matlag 2 ansvarar – alla ingredienser finns på plats och ingår i påsk-paketet) bestående av lokala specialiteter som tre sorters Steninge-sill, ekologiska Rävinge-ägg, kall- och varmrökt lax, pasta med grönkålspesto, råstekt amadinepotatis och grönsaksprimörer från Ugglarp och Djäknebolet smakar fint efter en aktiv dag.

Påskdagen 5/4: 07.30-08.30 Möjlighet till extra yoga (dynamisk hathayoga med sittande, stående och liggande positioner) = extra yogapass – särskild anmälan till Malin.

08.30-09.30 Frukostbuffé och packning av ryggor (fika och lunch) för dagens vandring. Två alternativa sträckningar för vandring kommer att erbjudas. Vandringarnas längd kan anpassas efter individuella önskemål.

16.30-17.30 Yin yoga (sträcka ut och djup avspänning) = extra yogapass – särskild anmälan till Malin.

19.30 Påskdagsmiddag (matlag 3 ansvarar – alla ingredienser finns på plats och ingår i påsk-paketet) bestående av pulled salmon med chipotle-twist , rotfruktsgratäng och spenat- och tomatsallad.

Annandag påsk 6/4: 08.00-09.00 Frukostbuffé. För dig som vill hänga kvar ett tag till innan hemfärd finns det denna dag möjlighet att göra en kortare vandring upp i bokskogen till Skipås utsiktsplats.

Ett annat alternativ är ett pass stationsträning i vandrarhemmets trädgård. Du kan prova surf-fitness (surfträning på land), core på balansboll, styrketräning med sandsäckar, gummibandsträning mm.

Vill du hellre ägna denna dag åt kulturaktiviteter rekommenderas ett besök på Mjellby Konstmuseum, där de surrealistiska konstnärerna som på 1920-talet bildade Halmstadgruppen har en fast utställning.
http://www.mjellbykonstmuseum.se/

Vandringsinformation: Beroende på form och energi-nivå går du den sträcka du har lust med. Alla behöver inte hålla samma tempo eller gå lika långt utan gruppen kan delas upp i mindre enheter som själva väljer hur långa etapperna ska bli. Upphämtning sker med bil efter telefonanrop till Kuststationen.

Yogainformation: För att vara med på de pass som ingår i baspaketet (se nedan) behöver du ingen yogaerfarenhet alls. Yogan kommer sannolikt att lyfta din upplevelse av vandringarna. De yogapass som du kan välja utöver de pass som ingår i baspaketet anpassas efter de som deltar.
Matlagsinformation: Alla deltagare kommer att hjälpa till att ansvara för tillagning av en middag tillsammans med 4-6 ytterligare deltagare. Vardera matlag kommer alltså att tillreda och duka upp och av för varsin middag. Disken sköter Per & Catarina!

Pris: Baspaketet
• Logi 3-6 april = 3 nätter (dubbelrum för dig vill ha det) och som bokar tidig, först till kvarn…annars 4-bäddsrum.
• Helpension långfredags kväll – till annandags frukost (supé på långfredagen, frukost, förmiddagsfika, vandringsluncher, eftermiddagsfika och middag på påskafton och påskdagen, samt frukost på annandagen)
• Vandringar påskafton och påskdagen med guide.
• Yoga långfredag och påskaftonseftermiddag = införvandringsyoga och eftervandringsyoga.
• Hämtningsservice i samband med vandring och ankomst /avresa.
• Ingen måltidsdryck förutom vatten ingår. Medtag egen dryck.
• Pris baspaket = 2 850:-person kr/ person.

Tillägg
• Ytterligare övernattning (t ex ankomst skärtorsdag istället för långfredag = 250:-/person/natt).
• Tapas på skärtorsdag 100:-/person
• Pers dubbla grötfrukost på långfredagen 60:-/person
• Ytterligare yogapass (betalas direkt till Malin) = 120:-/pass

Bokning: Först till kvarn gäller för max 26 personer och vi har redan 8 personer bokade, dvs bara 18 platser kvar. Boka på mejladress: kuststationen@gmail.com eller telefon 035-52054
För extra yogapass anmäl detta direkt till Malin malin@happydancing.se

Packlista:
Vandrarkängor eller joggingskor
Dagryggsäck
Vind- och vattentäta kläder
Kläder att yoga i – kan vara vad som helst som sitter löst och skönt
Vandrarstavar om du vill
Termos
Vattenflaska
Egen handduk
Lakan

Annonser
Det här inlägget postades i Akiviteter, Bo, Steninge vandrarhem, Vandra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s